În curs de procesare...

Sfaturi utile

Dispozitive de securitate pentru intarirea tocurilor de usi sau ferestre

Prinderea conteaza? 
Sa ai prinderea potrivita este la fel de important ca si alegerea produsului potrivit. Ceea ce distinge produsele de marca, este faptul ca acestea includ certificate, accesorii cu mai multe scopuri. Exceptii de la acestea sunt specificate in respectivele instructiuni de montare.

Ce sa fac in cazul in care baza este saraca? 
Departamentul de Cercetare Criminalistica, a elaborat un standard specific pentru modernizare, prin montare de dispozitive de securitate, DIN 18104-1. Acest standard, de asemenea, guverneaza tehnologia de fixare.

Extras din DIN 18104-1: 
„In cazul in care conditiile de prindere sunt sarace ( moi sau tubulare sau baza de spuma si fereastra din plastic, cu sau fara incrustatii de metal si ferestre din lemn ) si/sau sunt usor de atacat din afara, mai multe dispozitive de securitate si accesorii suplimentare ( mortar compozit sau toate prin montarea cu surub sau suruburi de fixare ar trebui utilizate ). Ar trebui sa fie cel putin un dispozitiv de blocare de securitate pentru fiecare usa sau fereastra. In cazul in care cadrele insasi sunt prea slabe, ar putea fi necesar consolidarea cadrului, inainte de actualizarea securitatii.

IM100 consta dintr-o plasa de metal si dintr-un bolt cu surub si un surub. Mortar compozit (disponibil in magazine) este introdus prin plasa in profilul sintetic, surubul introdus si produsul ABUS pentru fereastra insurubat. O data ce mortarul s-a intarit, aceasta legatura stabila este capabila sa reziste la presiune maxima.

Citeste mai mult...     Comenteaza


Antifurt auto - solutia mecanica antifurt mereu actuala
Antifurtul auto care blocheaza volanul masinii este mereu actuala. Daca sistemele audio, video, sirene avertizeaza hotul cand fura masina, un sistem antifurt mecanic il poate impiedica complet. Cu relativ putini bani (cca 100 euro) poti sa-ti asiguri o masina de 5.000 sau 85.000 de euro. Este exact ca in cazul lacatelor pentru biciclete sau al antifurturilor de motociclete.

Putini stiu si inteleg ca valoarea unui antifurt de cea mai buna calitate, pe care SA NU-L POATA DESFACE HOTUL, este mica comparativ cu bunul asigurat si mai ales este la indemana oricui.

Furturile de masini, ca si spargerile de locuinte, au o rata atat de ridicata pentru ca sistemele folosite sunt inexistente, standard sau comoditatea utilizatorului devine cel mai bun aliat al infractorului.

Antifurtul auto ca blocator de volan va fi intotdeauna o solutie mecanica antiefractie care va pastra bunul proprietarului
Citeste mai mult...     Comenteaza


Chei potrivite pentru siguranta ta!

Cheia de zi cu zi, un articol de utilitate pentru case, apartamente, autoturisme, biciclete, motociclete, lacate etc.


Sfatul 1:

Aveţi dreptul la o cheie pentru apartament?

Cele mai multe chei pentru usile de intrare nu au nici o cartela de securitate. O cheie poate fi copiata de către orice persoana neautorizata. Oamenii se referă la aceste chei ca la "chei ilegale", adică alţi utilizatori ai acestor chei (de exemplu, anterior chiriaşii), pot fi în posesia unei cheie de rezervă.

Soluţia este de a schimba cilindrul usii şi de a folosi un cilindru cu o cartela de securitate. Aceste chei (dublura) sunt aduse direct de la ABUS numai la prezentarea cartelei de securitate. In acest fel puteţi fi sigur că o copie a cheii nu va cădea în mâini greşite pentru ca nu are cine s-o copieze inafara de producator. (vezi video lacate)

Cheie cu card de securitate antifurt!

 

Sfatul 2:


Ai pierdut complet cheile? 

Unele chei ABUS au propriile lor numere de chei care pot fi utilizate atunci când se doreste reordonarea cheilor.

Cum functioneaza aceasta? 

Daca s-a pierdut sau s-a furat o cheie iar usa ta devine vulnerabila se poate schimba randul de chei pe acelasi cilindru. Se introduce o cheie Grand Master in cilindrul din usa, se rasuceste si astfel poate fi folosit acelasi cilindru in continuare dar cu un alt rand de chei. Nu va fi nevoie sa cumperi un alt cilindru de usa. Cheia veche nu se mai poate folosi, ai deja o cheie noua pe un cilindru vechi. Acest procedeu se poate repeta de 5 ori. In acest fel pastrezi un cilindru de calitate pe usa ta iar in caz de vulnerabilitate schimbi doar cheile. Se comanda de la inceput un astfel de cilindru.

Tine cont de acest sfat!

Acest lucru e posibil pe comanda si la unele lacate care folosesc cilindru si se deschid cu cheie.

 

Sfatul 3:

Daca ai un teanc de chei care iti rupe buzunarele pantalonilor poti linistit acum sa renunti la ele.

Se pot comanda de la Abus sau Viro cilindri pentru usile casei tale, yale aplicate, lacate universale sau lacate pentru biciclete sau moto care sa functioneze toate pe aceeasi cheie. Incredibil, nu-i asa? Daca stam si ne gandim e foarte simplu. Fiecare dintre sistemele de siguranta mentionate mai sus folosesc ca mecanism de inchidere un cilindru. Acest cilindru poate fi montat din fabricatie pe orice sistem de inchidere fiind setat pentru aceeasi cheie. Cilindrul poate fi de siguranta maxima cu card de securitate. Poti spune adio teancului de chei zgomotoase si grele.

Confort si siguranta maxima! Lacat.ro

Comenteaza


Sfaturi utile
Ideea de Lacat exista practic dintotdeauna in istorie: lacat s-a pus femeii cand pleca sotul la lupta, cu lacate se inchideau tezaurele sau comorile indiferent de forma pe care o aveau acestea: lemn, fier sau stanca; cu lacate se ferecau prizonierii, scalvii sau detinutii. 
Astazi avem nevoie in continuare de lacate pentru a proteja viata celor dragi sau a ne proteja averea de ceilalti. 

“Nu exista lacat care sa nu poata fi spart!” – Corect! Dar cine-l sparge? Tu poti sparge orice lacat imediat? Hotii studiaza mult timp un lacat pana sa incerce sau actioneaza spontan cand se iveste ocazia. Reusesc intotdeauna? Nope! Un lacat bun il face sa renunte si sa mearga la vecinul, poate al lui e mai vulnerabil si tot ia ceva. Dar al tau e bun? Daca ia de la tine si vecinul scapa norocos? 
Politia Germana spune ca statistic un hot obisnuit in 95 la suta din cazuri sta in medie 3 minute la un lacat si daca nu reuseste merge mai departe. Creste riscul de a fi prins cu cat incearca mai mult timp (zgomot, poate trece cineva care sa-l vada sau incearca ceva mai usor). 

Mai crezi ca nu merita sa asiguri valori mari cu lacate bune? Atunci lasa totul descuiat, de ce sa mai pui un lacat slab?  Un lacat slab nu descurajeaza pe hot ci il incurajeaza sa-l sparga si sa te fure. Un lacat foarte bun il face sa plece spre altii mai vulnerabili.
Se spune ca un om normal isi ia un lacat bun dupa ce a fost furat o data, un prost nici atunci iar un om inteligent se asigura dinainte cu un lacat foarte rezistent. 
Din ce categorie vrei sa faci parte? 

Astazi exista lacate pentru orice nevoie umana si permanent producatorii analizeaza nevoile noastre pentru a raspunde lor:lacate universale, diskus, monobloc, cu cifru, rezistente la apa, la mediul sarat sau la inghet, antifurturi pentru biciclete, pentru disc la motociclete, pentru scutere,  pentru ATV, pentru snowmobile, blocatori auto, pentru rulote, pentru containere, pentru porti-grilaje, pentru barci, sisteme de siguranta pentru ferestre, pentru pivnita, suporti pentru lacate. (vezi si video lacate).

Pe langa toate astea … tine si de noroc  Good Lock to you!
Comenteaza