Ce tip de antifurt pentru bicicletă alegem, în funcție de rezistența la atacuri?

Home » Articole » Ce tip de antifurt pentru bicicletă alegem, în funcție de rezistența la atacuri?

Furtul bicicletelor pare, la noi, sport național. Bicicletele dispar din scările de bloc, de pe stradă, din curți interioare și chiar din case. Avem prieteni și cunoștințe care au rămas fără bicicletă, vedem tot mai des știri cu furturi care au dus la violențe pentru că, în multe cazuri, păgubiții s-au simțit nevoiți să își facă singuri dreptate.

În fond, nici nu e de mirare că se întâmplă asta din moment ce statisticile poliției arată că doar un sfert dintre bicicletele furate sunt recuperate.

Mi s-a furat bicicleta. Ce fac?

Dacă ai rămas fără bicicletă și ̶ spre deosebire de mulți proprietari care se află în situația ta și care s-au conformat cu furtul ̶ nu vrei să te lași până nu o recuperezi, iată ce e indicat să faci:

  1. Declară furtul la poliție

Sună la poliție în momentul în care vezi că ți s-a furat bicicleta. E cu atât mai important să suni atunci dacă bănuiești pe cineva sau dacă l-ai văzut pe hoț fugind cu ea. Ai grijă, însă, să nu acuzi pe cineva dacă nu ai dovezi.

  1. Verifică zona unde a avut loc furtul

E bine să verifici împrejurimile locului din care ți s-a furat bicicleta pentru că se poate întâmpla ca hoțul să o abandoneze (da, e o situație rară, însă merită să încerci) sau, dacă ai noroc, să dai de martori care îți pot da mai multe detalii despre suspect.

  1. Spune-le tuturor că ți s-a furat bicicleta

Anunță-ți prietenii, vecinii și cunoștințele că ai rămas fără bicicletă și roagă-i să te anunțe în cazul în care o văd la altcineva. Nu uita nici de rețelele sociale, postează imagini cu ea și cere ajutorul prietenilor în răspândirea veștii.

  1. Caut-o în piețe și târguri

Fie că locuiești într-un oraș mare sau într-o zonă rurală, la sfârșit de săptămână se organizează târguri. Mergi la toate, e foarte probabil să îți găsești bicicleta acolo.

Bicicleta ta e în siguranță?

Antifurt pentru biciclete preț

Ce tip de antifurt pentru bicicletă alegem?

Sperăm că nu vi s-a furat niciodată bicicleta și că nu veți trece prin așa ceva vreodată. Riscul există, însă, așa că încercăm să venim cu soluții pentru sporirea siguranței acesteia.

Pentru cei mai norocoși dintre voi, cei care nu ați avut de-a face cu momentul incredibil de frustrant în care vezi că ți s-a furat bicicleta, însă și pentru persoanele care vor să o securizeze mai eficient, avem câteva sfaturi legate de alegerea lanțului antifurt în funcție de rezistența la atacuri.

Cum alegem lanțul antifurt în funcție de valoare bicicletei?

Alegerea unui lanț antifurt greșit poate avea efecte extrem de neplăcute dacă în preajma bicicletei ajunge un hoț competent. O bicicletă slab securizată nu înseamnă, pentru hoț, altceva decât o invitație la furt, să nu mai vorbim de cele scumpe.

O regulă cunoscută de toată lumea și care merită reamintită mereu e următoarea: costul unui lanț antifurt ar trebui să reprezinte cel puțin 25% din costul total al bicicletei. Știm că fiecare bicicletă, indiferent de cost și aspect, e de neprețuit pentru biciclist, însă nu are rost să dai o mulțime de bani pe o bicicletă dacă ai de gând să o legi cu un lanț de 15 lei cumpărat din piață.

Ce trebuie să avem în vedere înainte să investim într-un sistem antifurt? Costul, nivelul de securitate al lanțului și, spun unii, lungimea acestuia.

Totuși, de cele mai multe ori, alegerea lungimii corecte a lanțului antifurt e destul de irelevantă, deoarece majoritatea vin cu dimensiuni standard. De aceea, ne focusăm pe tipurile de lanțuri antifurt disponibile pe piață și gradul de securitate pe care îl are fiecare.

Antifurt de tipul U-lock

Antifurtul U-lock e foarte popular în rândul bicicliștilor datorită formei sale robuste. În plus, e foarte rezistent și descurajează imediat hoții. Antifurtul rezistă la atacuri cu instrumente manuale (daltă, ciocane, clește și chiar ferăstrău) și e disponibil în mai multe dimensiuni, în funcție de mărimea și modelul bicicletei.

Nu cumpăra un antifurt U-lock dacă nu e fabricat din oțel călit. Aliajul este tratat în același mod în care sunt tratate și create instrumentele manuale folosite la furt. Astfel, un instrument care are aceeași duritate ca antifurtul nu va fi în măsură să îl găurească, să îl taie sau să îl rupă.

Desigur, există și antifurturi mai ieftine, făcute din oțel standard, însă acestea nu rezistă la atacuri.

Fiți atenți și la mărimea antifurtului U-lock. Cele mari pot atașa ambele roți de la bicicletă și cadrul acesteia de un obiect fix, însă modelele mai mici vor proteja doar o singură roată. Și cum roata e expusă, poate fi furată foarte ușor.

Caută un antifurt care nu lasă prea spațiu mult gol între cadru / roată și obiectul fix de care e legată bicicleta. Acest lucru împiedică hoții să folosească o rangă pentru a forța lanțul, metoda cea mai des folosită de ei, pentru că acest tip de antifurt nu poate fi tăiat.

Lanțurile antifurt

Dintr-un anumit punct de vedere, lanțurile antifurt pot fi considerate un fel de combinație între antifurturile U-lock și cablurile antifurt. Ele pot fi folosite în zone foarte circulate (locuri în care furturile de biciclete sunt frecvente), pentru că sunt suficient de solide încât să facă față atacurilor cu instrumente manuale.

Chiar dacă sunt mai grele decât cablurile antifurt, sunt mai puțin voluminoase față de antifurturile U-lock și pot fi înfășurate în jurul cadrului.

Dacă preferi acest tip de antifurt, asigură-te că alegi unul cu o încuietoare rezistentă și, de asemenea, să fie acoperit de un material textil menit să protejeze cadrul de zgârieturi.

Cablurile antifurt

Cablurile antifurt servesc mai degrabă ca factor de descurajare a hoților, nu de protecție împotriva lor. Deși sunt ușor de folosit, ele pot fi tăiate foarte rapid chiar și cu un clește normal.

Nu e deloc recomandat să folosești un asemenea cablu dacă ești nevoit să îți lași bicicleta în zone aglomerate ore în șir. În rest, pentru intervale scurte, un cablu antifurt poate proteja bicicleta.

Ele sunt utilizate, în multe cazuri, alături de antifurtul U-lock, pentru a proteja componentele nesecurizate, cum ar fi roata sau alte părți detașabile.

Dacă vrei un antifurt de acest tip, e indicat să îți cumperi unul cu un sistem de blocare de tip built-in, decât să îl încui cu un lacăt slab. Cumpără un cablu antifurt mai lung, unul care să cuprindă ambele roți și obiectul fix de care e legată bicicleta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Ce tip de antifurt pentru bicicletă alegem, în funcție de rezistența la atacuri?, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Solutie web oferita de BlackCode