5 sfaturi utile pentru securizarea bicicletei: de la lanţ antifurt pentru bicicletă, până la „parcarea” corespunzătoare!

Home » Articole » 5 sfaturi utile pentru securizarea bicicletei: de la lanţ antifurt pentru bicicletă, până la „parcarea” corespunzătoare!

Furtul de biciclete e o activitate pe cât de frustrantă, pe atât de frecventă. Mai ales când ţi se întâmplă atunci când investeşti într-o bicicletă ceva mai „răsărită”, o mai şi dotezi cu sistem de monitorizare a călătoriei sau cu alte gadget-uri. Să ai o bicicletă scumpă şi să nu investeşti şi într-un lanţ antifurt pentru bicicletă este cea mai mare greşeală posibilă. Rare sunt cazurile în care o bicicletă este recuperată, iar de cele mai multe ori se poate să îţi găseşti bicicleta în târguri sau pieţe.

 1. Niciodată, dar niciodată nu lăsa bicicleta nesecurizată, fără lanţ antifurt pentru bicicletă!

Antifurt bicicletă cu lanț Steel O Chain Ivy 9100 preț

Antifurt bicicletă cu lanț Steel O Chain Ivy 9100

Nici măcar atunci când intri într-un magazin şi ştii că nu stai mai mult de trei minute nu trebuie să spui că nu mai e nevoie de pus lanţ antifurt pentru bicicletă. Hoţii de biciclete sunt incredibil de rapizi, iar fără lanţ antifurt pentru bicicletă, aceasta poate fi „încălecată” şi furată în mai puţin de 10 secunde! Te poţi trezi într-o clipită că mijlocul tău de transport se afla… nu se afla, tovarășe! Trecem de gluma în stilul lui Patraulea din BD şi punem mare accent pe siguranţa bicicletei.

 1. Un lanţ antifurt pentru bicicletă, o extensie a mijlocului tău de transport pe două roţi!

Când vorbim despre lanţ antifurt pentru bicicletă, ne referim aici şi la sistemul antifurt U-lock, foarte rezistent în caz de atacuri cu dalta, fierăstrăul sau cleştele. Însă un lanţ antifurt pentru bicicletă „strong” este o variantă ideală pentru folosirea în oraş. Cablurile antifurt sunt o variantă ceva mai puţin rezistentă, însă măcar sunt acolo să descurajeze hoţii. Cert este că oricând trebuie să ai la tine un sistem antifurt pentru bicicletă şi, obligatoriu, să îl foloseşti ori de câte ori este nevoie.

 1. Nu doar lanţul unei biciclete este important, ci şi lacătul folosit.

Lanț antifurt pentru bicicletă preț

Lanț antifurt pentru bicicletă

Un lanţ antifurt pentru bicicletă fără lacăt este ca scrisoarea fără timbru: nu foloseşte la nimic. Lanţurile antifurt, sunt, de cele mai multe ori, dotate cu un lacăt standard. Pentru cablurile antifurt se poate opta pentru un lacăt cât mai rezistent, care să nu cedeze uşor în faţa încercării de spargere a hoţilor. O combinație de lanţ antifurt pentru bicicletă împreună cu un lacăt puternic pot fi cheia către o bicicletă… nefurată!

 1. Fii atent unde îţi laşi bicicleta: grilajul de care ai legat-o cu lanţ este uşor de tăiat?

Ironia sorţii este că, deşi ai un lanţ antifurt pentru bicicletă foarte bun, cu sistem de închidere performant, greu de spart, bicicleta tot poate fi furată. Cum? Dacă nu o laşi într-un loc special amenajat, legată de un grilaj dur, acesta poate fi tăiat cu uşurinţă de către hoţi. Evită să laşi bicicleta legată cu lanţ antifurt pentru bicicletă de un gard din metal cu grilaj subţire, uşor de tăiat cu un cleşte. Dacă nu există un spaţiu special pentru parcat bicicletele (şi, fie vorba între noi, acestea sunt destul de rare la noi în ţară), poţi alege să o legi de un stâlp de iluminat. În acest fel, ai garanţia că îţi vei găsi bicicleta când te vei întoarce.

 1. Dacă stai la bloc şi ai spaţiu în apartament, cel mai bine este să îţi ţii acasă bicicleta, nu în scara blocului.

Dacă eşti student, stai la cămin şi foloseşti bicicleta ca mijloc de transport, s-ar putea să fie dificil să o aduci în cameră, mai ales când aceasta nu este foarte mare şi o mai împarţi cu alţi colegi. Totuşi, dacă ai şansa să nu laşi bicicleta legată cu lanţ antifurt pentru bicicletă în scara blocului, atunci nu mai sta pe gânduri! Cunoaştem persoane care au căutat din prima o bicicletă pliabilă, ce ocupă puţin spaţiu, şi pe care o pot ţine în casă sau în balcon. Asta pentru că oricât de rezistent ar fi un lanţ antifurt pentru bicicletă, hoţii pot avea succes când au la dispoziţie o noapte întreagă pentru spargere. Iar dacă bicicleta ta e una scumpă, te poţi aştepta în orice moment să fie pândită.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
5 sfaturi utile pentru securizarea bicicletei: de la lanţ antifurt pentru bicicletă, până la „parcarea” corespunzătoare!, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
 • o.k.r.u.

  aici vad ca cei de la bikeradar au scos un nit in 46 sec dar nu spun la ce model. la produsul bordo combo 6100 (care as fi tentat sa-l iau) este un filmulet cu incercarea de taiere cu foarfeca, aici http://www.lacat.ro/18-Cabluri/Cablu-cu-cifru-pentru-bicicleta-Bordo-Combo-6100.html. 
  am o concluzie:
  1. fie filmuletul de la produs e doar marketing si bikeradar are dreptate.
  2. fie bikeradar a folosit o scula despre care nu spune si nici nu stim daca o folosesc hotii de biciclete.

  una peste alta si eu cred ca este o solutie foarte la indemana pentru bikeri cu mult peste ce am vazut in piata sau chiar in magazine de profil. daca imi iau modelul bordo va spun mai multe, va asigur.

  • lacatele cu nivel de siguranta pana in 10 rezista la hotii de ocazie, infractorii de rand. cele cu grad de siguranta peste 10, in special lacatele moto-bike, rezista si la hotii profesionisti si la scule dure.
   bikeradar fac teste pe produsele pe care doresc dansii si, intr-adevar, daca ar mentiona sculele de test, ar putea fi un reper.
   lacatul Bordo 6000 cu cheie sau Bordo 6100 cu cifru raman o solutie mobila excelenta iar daca alegeti modelul Bordo 6500 X-Plus Granit de aici http://www.lacat.ro/18-Cabluri/Cablu-Antifurt-Bordo-Granit-6500-X-Plus.html va fi superior net testelor de la bikeradar. atunci cand s-a facut testul pe Bordo 6000, modelul 6500 granit X-Plus nu era scos pe piata de Abus. Ulterior s-a raspuns ca solutie de siguranta superioara, se poate vedea si din nivelul de siguranta mentionat  http://www.lacat.ro

  • ALAMICU

   Niturile alea ies daca tragi de brateleantifurtului cu mana goala. Timp de spargere… de cand am pus mina pe el pina cand bicicleta e libera ~5-6 secunde

  • ALAMICU

   orice obiect este atat de puternic cat este cel mai slab punct al sau., lacate, cifruri… voi dati atatia bani pe niste antifururi care nici nu sunt 100% sigure?

 • Catalin

  tu ai manghine in loc de maini?

Solutie web oferita de BlackCode