Lacătele cu cifru, pentru ca siguranţa să nu mai fie o grijă, ci o certitudine

0

Fiecare om preţuieşte lucrurile sale în propriul mod şi alege să la protejeze tot după cum doreşte. Totuşi există anumite metode mai inspirate decât altele. Nu mulţi ştiu că atunci când îşi achiziţionează un antifurt, trebuie să facă mai întâi o analiză a necesităţilor pentru a se scuti de neplăceri. Spre exemplu, înainte de a achiziţiona un lacăt, cumpărătorul trebuie să ştie dacă zona în care îl foloseşte este una cu risc mare de furt, sau una cu cerinţe de securitate scăzute sau medii. Trebui să ştie la ce îl va folosi, pentru că există diferite modele de lacăte tot în funcţie de necesităţi, spre exemplu el poate alege un lacăt cu cablu extensibil pentru casca de la motocicletă. Bineînţeles, trebuie analizat şi bugetul pentru a cunoaşte limitările. Odată stabilite aceste lucruri, sunteţi liberi să vă alegeţi un dispozitiv de securitate care vă oferă confortul de a nu purta o mulţime de chei în buzunar.

lacat cu cifru ieftim

Lacăt cu cifru

Probabil că ştiţi deja că un lacăt cu cifru este genul de lacăt care nu poate fi deschis decât atunci când anumite părţi numerotate din el sunt aliniate într-un anumit fel, ele interacţionând cu un mecanism de închidere. Lacătele variază de la cele mai simple şi puţin sigure cu trei cifre, până la încuietori de mare siguranţă.

Primul lacăt cu cifru cunoscut a fost descoperit ca aparţinând unui mormânt roman la Keranmeikos, în Atena. Ataşat la o cutie mică acesta avea mai multe numere în loc de o gaură pentru cheie. Apoi, în 1206, inginerul musulman Al-Jazari a confirmat prin acte un lacăt cu cifru in cartea sa „Cartea cunoaşterii ingenioaselor dispozitive mecanice”. Şi Muhammad al-Astrulabi a creat lacăte cu cifru în perioada anilor 1200, iar două dintre ele se găsesc la muzeele din Copenhaga şi Boston. Mai târziu, în secolul XVI, şi Gerolamo Cardano a făcut descrierea unui lacăt cu cifru. Apoi, în 1878 un neamţ, Joseph Loch, a fost cunoscut ca fiind cel care a inventat lacătul cu combinaţii modern pentru lanţul de bijuterii Tiffany’s din New York. În plus, din 1870 până în 1900, acesta a făcut importante schimbări în designul şi funcţiile acestui lacăt.

Desigur că de atunci forma, designul şi scopul lacătelor cu cifru s-a schimbat şi diversificat, astfel că există lacăte din diferite materiale, lacăte cu diferite grade de siguranţă, lacăte de diferite dimensiuni, lacăte cu cablu şi multe altele.

Printre ele se numără şi lacătul cu cifru 151 care se pretează unor cerinţe de securitate medii şi scăzute, într-un loc unde cerinţa pentru confort este mare. Acesta oferă posibilitatea utilizării de combinaţii de trei sau patru cifre. Cifrul se poate schimba de câte ori e nevoie. Acesta este avantajos în locurile cu lumină slabă pentru că are cifre palpabile.

Lacătul cu cifru şi cablu extensibil care este ideal pentru a ancora temporar casca de motocicletă, sau schiurile la rastel. Nu este un antifurt veritabil ci mai degrabă un mod de a ţine anumite lucruri împreună.

lacat cu cifru ieftin si de calitate

Lacat ieftin cu cifru

Lacătul cu cifru 165 este potrivit tot în mediile cu cerinţe de securitate scăzute precum ar fi şcolile sau alte instituţii. În plus, el poate fi de folos atât pentru valize cât şi pentru cutiile poştale. Mecanismul de închidere este de înaltă calitate fiind din tijă de oţel, corpul fiind din alamă forjată. Învelişul său este robust, din zinc.

Mai multe produse pentru siguranţa dumneavoastră găsiţi pe lacat.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Lacătele cu cifru, pentru ca siguranţa să nu mai fie o grijă, ci o certitudine, 5.0 out of 5 based on 24 ratings
Share.

Autor