Lacătul monobloc – o încuietoare cum nu există mai sigură

0

Mai mult ca sigur că ştiţi că lacătul este o încuietoare portabilă folosită pentru protejarea bunurilor împotriva hoției, vandalismului, sabotajului, spionajului, utilizărilor neautorizate și a pagubelor. Un lacăt este alcătuit dintr-un corp care conține un mecanism de încuiere cu o cheie și o toartă cu două belciuge (unul prins în partea fixă și celălalt în partea mobilă a obiectului care trebuie închis). Istoria lacătelor datează dinaintea erei noastre, mai precis din anii 500 ÎHr-300DHr când erau folosite de mercenari pentru transporturile din Europa în Asia. De atunci lacătele s-au schimbat, modelele, stilurile şi tipurile s-au diversificat şi îmbunătăţit. Astfel au apărut şi lacătele monobloc, lacăte ce fac parte din categoria de lacăte cu bareta orizontală. Acest tip de lacăte au o rezistenţă ridicată la acţiunile mecanice de furt. Lacătele monobloc pot fi folosite pentru asigurarea uşilor metalice, uşilor de exterior, uşilor de garaj, uşilor de interior, uşilor glisante, uşilor din termopan, uşilor de lemn. Desigur că există şi condiţia ca aceste uşi să aibă şi zăvoare de aceeaşi calitate. Bineînţeles că există mai multe modele de lacăte monobloc. Alegerea celui mai potrivit nu este una uşoară, pentru că fiecare dintre noi vrem să îl alegem pe cel mai sigur şi cel mai adecvat pentru nevoile noastre. Totuşi puteţi începe prin analiza următoarelor modele:

Lacat ieftin monobloc

Lacat monobloc ieftin

Lacătul Monobloc Euromonolith are corpul: monobloc, din oţel cimentat şi călit. Lacătul face parte din gama de sisteme antifurt care rezista unei folosinţe practic pe viaţa asigurând în tot acest timp protecţia bunurilor. El are finisajul din nichelatură chimică „NIPLOY PROCESS” anticoroziune. Bareta de închidere este rotativa antităiere, din oţel cimentat si călit. Mânerul are o secţiune studiată pentru ruperea programată împiedicând astfel smulgerea baretei de închidere. Pentru a fi cu adevărat util, se foloseşte împreună cu suporţii de prindere speciali la grilaje. Rotitorul este cu 6 pistoane şi e protejat de plăcuţa rotativă antiburghiu şi este din oţel special cimentat şi călit. Mecanismul de închidere este de tip pozitiv; cheia se extrage numai cu lacătul închis, primul set de pistoane şi contrapistoane sunt din oţel călit şi nichelat; pistoanele sunt din alamă; contrapistoane sunt din alamă tip „ciupercă”, antisperaclu este cu rol antifurt sporit; punctul de închidere, arcurile de pistoane şi arcul zăvorului sunt din oţel inoxidabil.

Lacătele monobloc FAY by VIRO sunt ideale pentru grilaje şi pentru porţi. Blindajul din oţel ranforsează corpul lacătului ce este din alamă, protejându-l astfel de posibile atacuri cu instrumente de spargere, astfel încât lacătele pot fi utilizate la închiderea obloanelor şi nu numai acestea putând fi utilizate şi cu un lanţ. Acestea funcţionează după următorul mecanism alcătuit din: închidere de tip pozitiv; cheia care se extrage cu lacătul închis şi deschis; pistoane din alamă; contrapistoane din alamă; punctul de închidere este din oţel cimentat, călit, arămit şi nichelat; arcuri pistoane din bronz fosforos; şi arc cârlig din oţel inoxidabil.

Lacat de tip monobloc ieftin

Lacat monobloc ieftin

Lacătul monobloc pentru lanţuri Morso este predispus pentru montarea lanţurilor cu o secţiune maximă de 6 mm. Lacătul are un mecanism ce funcţionează cu ajutorul următoarelor elemente: cu închidere de tip pozitiv; cheie care se extrage numai cu lacătul închis; pistoane din alamă; contrapistoane din alamă tip „ciupercă” din alamă, antişperaclu; sferă de blocare este din oţel inoxidabil.

Mai multe lacăte monobloc şi mai multe date despre acestea găsiţi pe lacăt.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (26 votes cast)
Lacătul monobloc - o încuietoare cum nu există mai sigură, 4.9 out of 5 based on 26 ratings
Share.

Autor